Bikes
5.2.24

"Alles over de" nieuwe Pivot Switchblade V6

De vonkelnieuwe Pivot Switchblade V6 is nu beschikbaar!

"Alles over de" nieuwe Pivot Switchblade V6
Pivot Switchblade V6 Pro XO AXS transmission Talon Pink Neon
Pivot Switchblade Talon Pink Neon Limited Edition

Pivot Switchblade V6 Pro XO AXS transmission Blue Neptune
Pivot Switchblade Blue Neptune
Pivot Switchblade V6 Pro XO AXS transmission Stealth Mojave
Pivot Switchblade Stealth Mojave Pro XO

Dit is de Pivot Switchblade, misschien wel de beste mountainbike die er is.

"De Switchblade heeft zijn prestaties in de afdaling verhoogd en tegelijkertijd de tractie voor technische klimsituaties verbeterd"

Dit zegt Chris Cocalis, oprichter en CEO van Pivot Cycles.

Met een krachtigere geometrie en een verder ontwikkelde DW-link kinematica is de nieuwe fiets nog intuïtiever te berijden. De fiets klimt beter en voelt zich meer thuis in het bikepark, zonder zijn allroundercapaciteiten te verliezen. Elk aspect van de nieuwe Switchblade is geoptimaliseerd en zet daarmee nieuwe normen voor hoe een trail/endurofiets met 140 tot 150 mm veerweg gereden zou moeten worden. Door gebruik te maken van een iets langere onderste koppeling heeft de nieuwe Switchblade Firebird-DNA gekregen. Zo biedtde 142-mm veerweg een betere respons op kleine oneffenheden, meer tractie en een geoptimaliseerde bescherming tegen doorslippen. De geometrie is gemoderniseerd met een vlakkere stuurhoek, een steilere zitbuishoek, meer bereik en een langere wielbasis. De veelzijdigheid van de fiets wordt gewaarborgd door maatafhankelijke, meegroeiende chainstays en een flip-chip. Hierdoor kan de geometrie worden afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Verschillende achterwiel configuraties, zoals bijvoorbeeld Mullet, zijn ook mogelijk. Rij verder, klim beter, wees sneller in de afdaling, neem elke sprong. Op je nieuwe Switchblade.

De Switchblade is maar liefts in 6 uitvoeringen verkrijgbaar.

De Switchblade is verkrijgbaar in drie verschillende uitrustingsvarianten: Ride, Pro en Team, SRAM-en Shimano-opties, even als carbonwielen in de Team-versie en upgrade-opties in de Pro-uitvoering. De fiets kan nu worden gekocht in maten XS tot XL en in de kleuren Blue-Neptune en Stealth-Mojave voor een prijs vanaf €6.599,00 tot € 11.999,-

LET OP: De gelimiteerdeTalon-editie is verkrijgbaar in de kleur Neon-Pink, met Pro- of Team-uitrusting, uitsluitend met carbonwielen en voor een prijs van € 9.549,- en € 12.249,-.

Meer informatie: https://global.pivotcycles.com/products/switchblade

Talon

De gelimiteerdeTalon-editie is verkrijgbaar in de kleur Neon-Pink, met Pro- of Team-uitrusting, uitsluitend met carbonwielen en voor een prijs van €9.549,00 tot€12.249,00.

Meer informatie: https://global.pivotcycles.com/products/switchblade

DW Link

Het door Dave Weagle ontworpen veersysteem, met zijn twee tegendraaiende links, blinkt uit in gevoeligheid, wat leidt tot verbeterde efficiëntie en tractie en zorgt voor een soepele rijervaring over uiteenlopende terreinen.

Flip Chip

Het veranderen van de positie van de flip chip heeft invloed op de hoogte van het bottom bracket, de reach, de hoek van de balhoofdbuis, de hoek van de zitbuis, de lengte van de liggende achtervork en de wielbasis, waardoor je fiets met een simpele aanpassing helemaal trail-klaar wordt. De Flip-Chip is ontworpen snel onderweg aanpassingen te kunnen maken en biedt twee opties: een 'Hoge' instelling en een 'Lage' instelling.

Chainstay

4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company