Bikefitting.

Wil je fietsen als een professional of simpelweg genieten van elk moment op je tweewieler? Dan is een bikefitting bij Perima de sleutel tot jouw ultieme fietservaring!

Uitgebreide bikefitting

Bestaande uit vragenlijst vooraf, lichamelijk onderzoek, high speed camerabeelden voor- en zijaanzicht op eigen fiets, zadeldrukmetingen in verschillende posities, aanpassingen aan de fiets en schoenplaatjes, feedback en meetrapport  (inclusief nazorg tot max 3 maanden na de meting).

€ 225,-

Meting 2e fiets binnen 3 maanden 50% korting € 112,50

Overige prijzen

  • Voor check up of consult voor aanpassingen na 3 maanden geldt een uurtarief van € 75,- per uur
  • Schoenplaatjes monteren dynamisch met camera analyse vooraanzicht € 60,-
  • Nieuwe schoenplaatjes monteren op basis van meting uit verleden € 25,-
  • Framemaatbepaling op basis van lichaamsmaten zonder aankoop € 30,-
    (wordt verrekend met de fiets als deze bij ons gekocht wordt)
  • Zadeladvies inclusief gebruik testzadel op basis van zitbotbreedte, lenigheid en persoonlijke omstandigheden zonder aankoop  € 30,- (wordt verrekend met het zadel als deze bij ons gekocht wordt)
Bovenstaande prijzen zijn exclusief onderdelen

Deskundige bikefitting Of je nu de snelheid van een professional wilt ervaren of simpelweg wilt genieten van elk moment op je tweewieler, bij Perima hebben we dé oplossing: een deskundige bikefitting.

Wij bieden onafhankelijk advies op maat voor jouw racefiets, triathlonfiets, tijdritfiets, MTB, crossfiets en gravelbike van elk merk.

Fietspositiemeting

Bij Perima begrijpen we dat elke fietser en elk lichaam uniek is. Daarom hebben we de krachten gebundeld van Mascha Spoor, sportfysiotherapeut en Andrea Bosman, voormalig professioneel wielrenster en ergotherapeut. Samen bieden wij een deskundige en gepersonaliseerde fietspositiemeting aan.

Het is ons doel om de fiets aan te passen aan de renner/renster. Veel voorkomende klachten zoals zadelpijn, tintelende handen, rug-, schouder- en nekpijn kunnen meestal voorkomen worden met de juiste afstelling, houdingsadviezen en/of oefeningen. Een goed afgestelde fiets vergroot niet alleen het plezier in het fietsen, maar helpt ook blessures voorkomen. Met een optimale fietsafstelling kun je meer vermogen leveren bij dezelfde inspanning, waardoor je moeiteloos harder fietst.

Bikefitroom

Onze meetmethode is gericht op samenwerking. We luisteren naar jouw wensen, bespreken eventuele klachten en doelen, en werken samen aan de optimale fietspositie. Geen overbodige poespas, alleen eerlijk en deskundig advies.

Bikefit software Gebiomized zadeldrukmeting

Bikefitroom

Onze bikefitroom bevindt zich boven onze winkel Ermelo (op de grens tussen Ermelo en Harderwijk). De dynamische bikefitting vindt plaats op je eigen fiets op een Tacx Neo hometrainer.

Voorafgaande aan de meting vul je een anamneselijst in die we tijdens de afspraak bespreken. Vervolgens voeren we een uitgebreid vooronderzoek uit met behulp van onze anatomische kennis. Er worden video-opnames met highspeed camera’s gemaakt tijdens het fietsen. Daarnaast worden ook zadeldrukmetingen in verschillende (stuur)posities gedaan. Samen met jou analyseren we deze opnames met behulp van Gebiomized software. Daarbij ontvang je tips, adviezen, inzicht en camerafeedback.

Bikefitting

Vervolgens worden de fiets en schoenplaatjes goed afgesteld en worden de metingen opnieuw uitgevoerd.

Na de analyse ontvang je een uitgebreid rapport met alle gegevens en tips. Indien nodig krijg je adviezen en oefeningen om jouw fietservaring verder te optimaliseren. En maak je je nog zorgen na de aanpassingen? Geen probleem! We bieden nazorgconsulten aan.

Onze bikefitting is geen vermomde verkoopstrategie. Geen onnodige upgrades, maar een focus op wat echt belangrijk is: jouw fietscomfort en prestaties!

Laat ons je fiets tot in de kleinste details aanpassen, zodat jij optimaal comfort ervaart en elke trap soepel aanvoelt!

Helemaal Perima

Ons team

Andrea
Ergotherapeut / Eigenaar / Ex Profwielrenster
Mascha
Sportfysiotherapeut / Orthomoleculair voedingsdeskundige