De 5 van Perima
7.10.22

5 Mythes over elektrisch mountainbikes

Electrisch mountainbiken staat voor meer dan alleen plezier.

5 Mythes over elektrisch mountainbikes

Ja, er zijn er nog wel meer te vinden...

Mythes over het elektrisch mountainbiken, ze zijn er... bij bosjes

1. EMTB is geen sport

Fout! Natuurlijk hebben je benen het iets makkelijker, maar door de snelheid heeft je bovenlichaam het juist weer zwaarder. Je hartslag is gemiddeld 4 tot 10 slagen minder als je flink de druk op de pedalen zet. Wist je dat in Frankrijk en Duitsland bijna alle wedstrijden ook een ETMB variant hebben?

2. EMTB'er verwoesten de MTB routes

Fout! Met een EMTB rij je gemakkelijker. Als er door gewone mountainbikers wel eens om de plassen een pad werd gebaand, maakt de EMTB'er het normale spoor weer zichtbaar, want hij kan met zijn snelheid simpelweg even niet rustig om de plassen heen. Ook is het vaak gemakkelijker om de rechte route te nemen omdat EMTB over het algemeen een langere veerweg hebben.

3. Je verbrand minder vet

Fout! Op de EMTB verbrand je juist meer vet. Dit omdat je hartslag iets minder laag is. En dan verbrand je dus meer vet. Hier is een hele theorie (Aerobe) voor die zullen we je besparen. Het is ook zo dat als je met een EMTB rustig aan doe in je lage zones (waar je het allermeest verbrand) je net zo hard gaat als een normale mountainbike. Dat is dus pret + afvallen!

Met de EMTB

Met de MTB

4. Je leert niet echt mountainbiken met een EMBT

Fout! Met een EMTB Bike is exact hetzelfde sturen als een normale mountainbike. Het is voor beginners juist heel goed om met een EMTB te beginnen want je hebt wat meer grip en je zwarte punt zit wat dieper als een normale mountainbike. Daarnaast zit je wat minder snel in het donkerrood te fietsen waardoor je het langer volhoudt.

5. Je kunt geen lange tourtocht rijden met een EMTB

Fout! Neem de Stoneman in de Ardennen, overigens een prachtige tocht. 178 KM 2 dagen anders ingericht.

Dag 1.
ECO modus iets harder zetten in de app. En je komt met de Batterij op 80KM. Als je tussentijds nog ergens een broodje gaat eten en daar de fiets een half uurtje opgaad hou je na 90KM nog genoeg over om naar je camping of hotel te rijden.

Dag 2.
Een rugzag met een extra batterij. Dan zet je de EMTB op de trailmodus (stand 2 van 3) en ga je echt als een raket! Na 45 Kilometer verwissel je de batterij binnen 1 minuut en rij je weer verder. Oh ja.. de batterij is een joekel, maar met een speciale batterijen rugzak zal het je verbazen! Je leunt best voorover waardoor je na een paar minuten echt niet doorheb dat ik zo'n wat je op je rug hebt..

Een dag van de Stoneman in de Ardennen
De Bart Brentjens Challenge in Eijsden




4.8 / 5 over 21 reviews
“Perima luisterd en denkt met je mee. Ik kwam daar met mijn Decathlon fietsje voor onderhoud. Dat kan dus ook gewoon! Top bedrijf! Top service
Koen  | Beginnend mountainbiker
4.8 / 5 From over 250 reviews
“Proxima was the only provider that could support our growth ambitions. They spoke to how we wanted to be as a business.”
Joe Schmoe | CEO & Founder of Company